Pendling

Pendling

Om man inte arbetar i Blomstermåla så har man inom pendlingsavstånd tillgång till en stor arbetsmarknad och möjlighet att bedriva högre studier. Till exempel kan man ta sig med tåg till Kalmar på en halvtimme. Då kliver man på mitt i Blomstermåla och av i centrala Kalmar där man bland annat har Linnéuniversitetet runt knuten. Oskarshamn, med stora arbetsgivare som t ex Scania, når man på en halvtimme med bil och orter som Nybro och Hultsfred nås på under en timme. Till Oskarshamn och Kalmar går det förutom tåget även bussar och in till Mönsterås, där Södra har sitt största massabruk, tar man sig snabbt med buss, bil eller på cykel.

Tåg/Järnväg:
Går från Blomtermåla till Kalmar med vidare tågförbinelse till Malmö, Köpenhamn och Stockolm. Eller direktåg från Kalmar till Göteborg. Till Kalmar tar tåget en halvtimme.

Bil och transportväg:
Genom Blomstermåla går väg 34 som är direkt anknyten till E22. Väg 34 går till Linköping via Hultsfred och Vimmerby.
E22 som går strax utanför Blomstermåla går södergående ner till Karlskrona via Kalmar norrgående till Stockholm och vidare via Oskarshamn, Västervik och Norrköping.

Flygtrafik:
Går från Kalmar, Öland airport och Växjö airport. Reguljärflyg går till våra större städer såsom Stockholm, Göteborg och Malmö. Direktflyg går också till utvalda semesterplatser i Europa.

Hamnar och båttrafik:
Blomstermåla ligger nära östkusten. Från Oskarshamn går godstrafik och färjetrafik till Gotland. Från Karlskrona går godstrafik till Polen,Tyskland och övriga Europa.

Järnvägen som går genom Blomstermåla förbinder Kalmar
med Linköping och utgör tillsammans med riksväg 34 en viktig
infrastrukturell koppling.