Företag På Orten

Företag På Orten

Företag På Orten

Företag På Orten

I Blomstermåla finns många företag, drygt 150 stycken, inom skilda branscher, och i bara den här delen av Mönsterås kommun innebär det ca 450-550 arbetstillfällen. De största företagen i Blomstermåla är:

 

 • BEVI AB, elmotorer och generatorer.
 • SSE AB, elinstallationer och automationer.
 • BINDAB, Större stålkonstruktioner.
 • Kährs, sågverk specialiserade på ek.
 • JOAB Recycling AB, påbyggnader till lastbilar.
 • Habo Rostfria AB, stålprodukter och komprimatorer.
 • Stans & Press i Blomstermåla AB, metallarbeten och lego.
 • Dekra Industrial AB, teknisk provning och analys.
 • Ålems Orgelverkstad AB
 • Blomstermåla åkeri AB
 • Coop
 • Hälsocentral
 • Ålem Sparbank

BEVI AB

BEVI är ett av Nordens största företag inom elektriska drivsystem och kraftgenerering. Bevi erbjuder ett omfattande sortiment av elmotorer, generatorer, transmissioner, kraftelektronik, komponentmaterial och startutrustningar. Alla processer finns under ett tak.

I Blomstermåla finns huvudkontor, centrallager, produktion och en av landets större serviceverkstäder för elektriska maskiner. Utveckling av ny motorteknik sker härifrån i samarbete med universitet och större svenska industriföretag.

Bevi har 80 anställda
Kontaktperson är Ann-Charlotte Björkegren
Läs mer på www.bevi.se

SSE AB

SSE är ett företag med elektriker och specialister inom allt ifrån lågspänning till högspänning, automatikstyrning och programmering. SSE gör elinstallationer i processindustri, verkstadsindustri samt bostäder och kontor. Arbeten utförs hos kunder i hela Sverige och utomlands.

SSE har sitt huvudkontor och automationsverkstad i Blomstermåla.

SSE har 75 anställda
Kontaktperson är Magnus Holmqvist
Läs mer på www.sse.se

BINDAB

Bindab är ett företag i stark utveckling. Företaget konstruerar och tillverkar större komponenter, chassin och aggregat för bland annat flygplanstruckar och sopbilar. BINDAB konstruerar och tillverkar även flyttbara bioförbränningsanläggningar.

BINDAB har 60 medarbetare
Kontaktperson är Magnus Gustavsson
Läs mer på www.bindab.se

JOAB Recycling AB

JOAB Recycling är ett företag inom påbyggnadsbranschen för sopbilar. Kunder är privata och kommunala återvinningsentreprenörer. Av försäljningen går stor del på export till framförallt de Nordiska länderna.

Joab Recycling har 40 anställda i Blomstermåla
Kontaktperson är Tom Sjöstrand
Läs mer på www.joab.se

Wastec

Wastec är en samarbetspartner och leverantör world wide av produkter inom avfallshantering. Wastec projekterar och konstruerar kundspecifikt för att lösa kunders miljöproblem. Genom egen utvecklingsavdelning och produktion erbjuder företaget allt från komplexa omlastningsstationer till komprimatorer, krossar och containers.
Wastec ingår i Habo Rostfria AB. Watec har 20 medarbetare
Kontaktperson är Christer Hult
Läs mer på www.wastec.se

Stans och Press i Blomstermåla AB

Stans & Press i Blomstermåla är en underleverantör som tillverkar plåtprodukter i stål. Huvudsakliga tillverkningen sker genom laserskärning. Kunderna finns inom svensk verkstadsindustri.

Stans & Press i Blomstermåla har 15 medarbetare.
Kontaktperson är Marko Tuomaala
Läs mer på www.stanspress.se

Ålems Orgelverkstad AB

Klangen samt den inre och yttre skönheten är mycket viktiga delar i Ålems Orgelverkstads produktion, liksom att praktisera klassiska orgelbyggarprinciper och använda sig av naturliga byggnadsmaterial.

Ålems Orgelverkstad utför både nybyggen och restaureringar, rekonstruktioner och kompletteringar. Företaget gör orgelstämningar och andra servicearbeten och bistår gärna med professionell rådgivning i orgelfrågor.
Ålems Orgelverkstad har huvudkontor och verkstad i Blomstermåla.
Kontaktperson är Lennart Olofsgård
Läs mer på www.alemsorgel.se

Dekra Industrial AB

Dekra är ett globalt företag inom besiktning, provning och certifiering. Sektionen i Blomstermåla ingår i Dekra Industrial AB och utför i huvudsak oförstörande besiktning och provning. Företaget är ackrediterat av SWEDAC att utföra olika kontroller, besiktningar, provningar mm. Dekra Industrial i Blomstermåla utför teknisk kontroll och provning vid tillverkning för den svenska marinen.

Kontaktperson är Stefan Quist
Läs mer på www.dekra-industrial.se