Infastruktur

Infastruktur

Infastruktur

Bor du i Blomstermåla så har du inom pendlingsavstånd tillgång till en stor arbetsmarknad och möjlighet att bedriva högre studier. Till exempel kan du ta dig med tåg till Kalmar på en halvtimme. Då kliver du på mitt i Blomstermåla och kliver av i centrala Kalmar, där du bland annat har Linnéuniversitetet runt knuten. Oskarshamn, med stora arbetsgivare som Scania, når du på en halvtimme med bil och orter som Nybro och Hultsfred når du på under en timme.

Tåg/Järnväg:
Går från Blomtermåla till Kalmar med vidare tågförbinelse till Malmö och Stockolm. Eller direktåg från Kalmar till Göteborg. Till Kalmar tar tåget en halvtimme.

Bil och transportväg:
Genom Blomstermåla går väg 34 som är direkt anknyten till E22. Väg 34 går till Linköping via Hultsfred och Vimmerby.
E22 som går strax utanför Blomstermåla går södergående ner till Karlskrona, via Kalmar. Norrgående till Stockholm och vidare. Via Oskarshamn, Västervik och Norrköping.

Flygtrafik:
Går från Kalmar airways och Växjö airport. Reguljärflyg går till våra större städer såsom Stockholm, Göteborg och Malmö. Direktflyg går också till utvalda semesterplatser i Europa.

Hamnar och båttrafik:
Blomstermåla ligger nära östkusten. Från Oskarshamn går godstrafik och färjetrafik till Gotland. Från Karlskrona går godstrafik till Polen,Tyskland och övriga Europa.

Järnvägen som går genom Blomstermåla förbinder Kalmar
med Linköping och utgör tillsammans med riksväg 34 en viktig
infrastrukturell koppling.